Hunët, lindja dhe shpërbërja e pushtetit mizor të nomadëve që kërcënuan Perandorinë e Romës  

Nga Albert Vataj Perandoria Hune ishte një konfederatë fisnore e përbërë nga Hunët, Ostrogotët dhe Alans. Hunët ishin një nga armiqtë më të frikshme të vendeve perëndimore dhe lindore të perandorive romake. Hunët kaloi dy herë Danubin, duke plaçkitur Ballkanin, por mundur të marrin Kostandinopojën. Fushata e tyre e pasuksesshme në Persi u pasua në 441 … Continue reading Hunët, lindja dhe shpërbërja e pushtetit mizor të nomadëve që kërcënuan Perandorinë e Romës